Navigace fóra

Plná moc k přijímání dokumentů

Citovat

Всім привіт!

У мене така ситуація. Подавала документи на оформлення свідоцтва про народження дитини в Україні (робили дублікат через втрату), а поки його виготовляли, ми переїхали до Праги. Тепер свідоцтво готове, але забирати треба особисто або через довірену особу. Їхати спеціально в Україну заради цього – дорого і складно з дитиною. Чи можна зробити довіреність на бабусю, щоб вона забрала документ? І чи приймуть таку довіреність у РАЦСі, якщо я оформлю її тут, в Чехії?

Citovat

Вітання! Так, це цілком робочий варіант, і ви не перша, хто з цим стикається. Довіреність, оформлена в Чехії, має повну силу в Україні, якщо вона складена правильно. Для РАЦСу важливо, щоб у документі було чітко прописано, що бабуся має право отримати саме свідоцтво про народження дитини, розписатися за нього та, можливо, перевірити правильність внесених даних.

Моя сестра нещодавно так само отримувала свідоцтво про народження для своєї дитини. Вона в Празі, а документ залишився в Києві. Звернулася на сайт - https://www.expert-docs.cz/

Їй підготували текст довіреності українською з усіма потрібними формулюваннями, вона завірила в нотаріуса в Празі (це зайняло 15 хвилин), надіслала скан подрузі в Київ. Та роздрукувала, сходила в РАЦС, і за 10 хвилин отримала свідоцтво. Жодних додаткових питань не виникло. Тож не переживайте, зробіть усе через професіоналів – і документ буде у вашої бабусі.